ÇALIŞMALAR SONUÇ VERİYOR

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Şanlıurfa’da da korona virüs ile mücadele tüm hızıyla sürüyor. Şanlıurfa’da özellikle Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm ve sağlık çalışanlarının üstün gayret ve çabaları sonrası şehrimizde vaka sayılarında önemli düşüş yaşandı.

Sağlık Bakanlığı, her hafta olduğu gibi bu hafta da illere göre vaka ortalama sayılarını gösteren haritayı açıkladı. Sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 11-17 Aralık verileri paylaşıldı.

VAKA YOĞUNLUĞU EN ÇOK ARTAN 9 İL

Koca'nın paylaştığı haritaya göre, 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 244,15, Ankara'da 144,10, İzmir'de 67,97 oldu.

Bakan Koca haritayı, "11-17 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında." notuyla paylaştı.

Koca, ayrıca vaka yoğunluk grafiğini de paylaşarak, "11-17 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 9 ilimiz: Rize, Isparta, Artvin, Eskişehir, Trabzon, Kastamonu, Nevşehir, Ordu, Erzincan." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim